banner

Nieuwe berichten

webwinkel_seo

SEO: 5 Manieren om uw Webwinkel Content te Optimaliseren


‘Onsite SEO’ is nog steeds een van de meest belangrijke factoren voor ranking, dat geldt zeker voor de nieuwere websites. Het is de truuk om te weten waarnaar te zoeken, hoe de content te schrijven en hoe deze laten helpen bij conversie tot sales. Wanneer u werkt aan ‘onsite’ SEO en content is het wellicht handig om onderstaande 5 checks even te af te gaan voordat u op ‘publiceren’ klikt. Deze tips kunnen helpen uw site marktaandeel te pakken van de grote webshops van retailers en online marktplaatsen.

1. Niet meer Mij Mij Mij maar maak het U U U!

Lees uw content en bekijk of gaat over uzelf of gaat het over de bezoeker van uw website. Probeer gebruik van Mij Mij Mij te vermijden. Gebruik in plaats daarvan aan U, Uw en de persoon die op zoek is naar het product. Door te schrijven voor de persoon in plaats van over de producten (uw bedrijf, uzelf of uw diensten) bouwt aan de vertrouwensband tussen de bezoeker en uw webshop wat kan resulteren in hogere conversie.

Hierna volgen een paar voorbeelden van content die u op weg kunnen helpen om een relatie te bouwen met uw bezoekers en deze om te zetten in klanten. We gebruiken hoog segment of dure jurk voor dit voorbeeld.

De meeste sites: We hebben een geweldig assortiment jurken voor u voor elke gelegenheid.
Sommige sites: Onze webwinkel biedt u grote variatie in jurken voor schoolfeesten, black tie gelegenheden of voor welke gelegenheid dan ook waar u er op uw best uit moet zien.
Slimme sites: Uw grote avond is al snel en uw perfecte (voeg type jurk in) die is een klik van u verwijderd. Wordt het middelpunt van de dansvloer terwijl u er fantastisch uitziet met uw prachtige maar comfortabele nieuwe (voeg type jurk in). Stelt u zich voor dat als aanwezigen vragen naar uw (voeg type jurk in), u antwoordt met een grapje en voegt u bij het dansende gezelschap. De parels en glitters zorgen ervoor dat op de dansvloer uitziet alsof helemaal in uw element bent, een echte dancing queen. Bereidt u voor op een onvergetelijke avond met uw pracht van een (voeg type jurk in). Kijk hieronder en klik op de (voeg type jurk in) van uw dromen en bedenk dat onze 100% niet goed geld terug garantie zorgt dat u altijd met de beste match gezien zal worden.
De beste sites: Black tie evenementen betekenen prachtige jurken en uw (voeg jurk in) zal de aandacht trekken als u arriveert. Sluit uw ogen voor een ogenblik; stelt u zich voor hoe u in uw (voeg jurk in) de dansvloer siert en het onderwerp wordt van gesprek. Neemt u nu de tijd om hieronder de perfecte (voeg jurk in) te ontdekken die matcht met uw unieke stijl die uw uitstraling versterkt terwijl u een avond beleeft om nooit te vergeten. Uw droomavond en (voeg jurk in) zijn slechts enkele klikken verwijderd.

Vergeet niet dat u altijd in goede handen bent als u (voeg meerdere typen jurken in) koopt bij (voeg webwinkel naam in) met ons (voeg dingen in als: niet goed geld terug garantie, gratis verzending, etc) Wij helpen ervoor te zorgen dat uw jurk en uw avond perfect beginnen! Wij doen de fashion, zorgt u voor de fun?

2. Vergeet niet te schrijven voor de winkelende bezoeker, terwijl u content schrijft voor het product

Er wordt nog wel eens vergeten dat de bezoeker die aan het shoppen is misschien niet de eindgebruiker van het product is. Wanneer het product voor kinderen is kopen de ouders of grootouders vaak de producten. Hoewel het kind het drumstel wil dat het meeste lawaai maakt (als een echte rockster), zullen de ouders waarschijnlijk niet warm lopen voor een hoop kabaal en hoofdpijn.
Schrijf in plaats daarvan aan de persoon die het product koopt en gebruik bijvoeglijke naamwoorden om hun vertrouwen te winnen terwijl u daarbij ook de eindgebruiker enthousiast genoeg maakt voor het product.

Als het een drumstel is, praat er dan over alsof een goede manier is om te leren drummen terwijl u daarbij afbeeldingen gebruikt die beide (eindgebruiker en degene die koopt) aanspreken. U kunt de ‘cool factor’ vergroten door bijvoorbeeld de professionaliteit van geluiddempende accesoires aan te geven zodat het product beter past in een rustig huishouden.

3. Gebruik de juiste woorden om de juiste mensen aan te trekken

De ‘modifiers’ zijn woorden die korte keywords converteren naar long tail. Ze maken u vindbaar voor online shoppers en zorgen voor meer verkopen doordat ze het beter doen dan long tail zoektermen in zoekmachines. Maak een lijst van deze keywords die u gebruikt binnen uw website en zorg ervoor dat de meest belangrijke deel uit maken van uw interne link structuur. U kunt ze ook toewijzen aan de juiste pagina’s waar u traffic naar wil genereren. Daarnaast kunt u overwegen deze keywords te combineren zodat variaties van deze keywords / keyphrases ontstaan. Deze genereren meer long tail traffic (zeker bij PPC). Hieronder een aantal voorbeelden.

Keyword: Feestartikelen

Feestartikelen
Koop Feestartikelen
Koop Blauwe Feestartikelen
Koop Blauwe Feestartikelen Online
Koop Blauwe Feestartikelen voor Babyshowers Online
Koop Blauwe Feestartikelen voor een jongetje Babyshower Online

De laatste gaat een beetje ver, maar bevat wel variaties van keywords en keyphrases die u potentieel vindbaar maken voor de long tail zoektermen. Wanneer u geen gebruik maakt van deze keywords en beschrijvende zoektermen is de kans klein dat u op deze termen traffic krijgt en daarmee loopt u conversie mis. In plaats van slechts te zeggen ‘feestartikelen’, zou u specifieker moeten zijn, de juiste mate van herhaling toepassen en gebruik maken van diverse variaties die uw bezoekers aanmoedigen om te komen shoppen, van uw diensten gebruik te maken, naar u te linken of terug te komen naar uw webshop.

4. Aantal Keywords en Keyword-dichtheid

Als iedereen die hoger gerankt wordt dan u minder dan 350 woorden gebruikt, geen geen goede code hanteert (gebaseerd op Schema.org), een slechte keyword dichtheid heeft en slechte user experience, dan heeft u geluk en kunt u ze inhalen. Als ze geen van deze fouten in hun SEO hebben, kijk dan naar hun teksten (content)en hun keyword dichtheid. Wat hebben ze gemeen? Waarom ranken ze zo hoog als ze doen? (check ook het aantal backlinks van de sites) Kijk goed naar hun aanpak en gebruik die als basis voor uw eigen webshop, en gebruik daarbij content met de ‘modifiers’ (uit punt 3) en zorg voor tenminste 350 tot 400 woorden unieke tekst op een pagina. Hierbij is het uiteraard verstandig om rekening te houden met de leesbaarheid van de teksten. Leg dus de nadruk op content van hoge kwaliteit waarbij u niet in herhaling valt en niet alleen maar de focus op keywords legt. User experience is tenslotte voor conversie erg belangrijk.

5. Toon extra voordelen zoals ‘gratis verzending’

Vele webwinkels hebben icoontjes voor gratis verzending vanaf €x,- en ‘niet goed geld terug’ garantie. Andere webwinkels laten zien dat ze met SSL certificaten werken, en weer andere laten door middel van icoontjes zien op welke andere websites ze genoemd worden of waar de bezoeker reviews over de desbetreffende webwinkel kan vinden. Zorg ervoor dat bovenstaande goed in uw site is verwerkt.

Als u de tijd neemt om de bezoeker voor te bereiden op een aankoop, zorg dan ook binnen de content voor redenen om bij uw webwinkel te komen shoppen. Bijvoorbeeld door hen te wijzen op gratis verzending of tijdige levering voor een bepaalde gelegenheid. Hiermee bouwt u vertrouwen op. (vooral voor productpagina’s)

Mocht u getroffen zijn door Panda 4 en nieuwe teksten moet maken of andere SEO, door uw teksten te optimaliseren maakt u een betere kans op meer traffic en meer verkopen.

Recente Berichten

google-panda-4
»

Google Panda 4.0 – Wat u moet weten..

Google is uiteraard de meest gebruikte zoekmachine. Je zou kunnen ...

zoekmachine_duck-go
»

Apple voegt Duck Duck Go toe als zoekmachine

In 2011 zei een IT ingenieur tegen de Philadelphia Business Journal ...

linkedin-featured
»

7 Linkedin Marketing Statistieken: Wanneer posten, Wat post ik en Wat kan er beter

Met een blik op een grafiek van de snelst groeiende sociale netwerken ...

webwinkel_seo
»

SEO: 5 Manieren om uw Webwinkel Content te Optimaliseren

‘Onsite SEO’ is nog steeds een van de meest belangrijke ...

online-strategie
»

Waarom u een online strategie nodig heeft..

Heeft u geen idee wat u moet met uw bedrijf op digitaal gebied? U ...

tijden_voor_social_media
»

De beste tijden om op Social Media te posten

Het is bij sociale media van groot belang op het tijdstip te letten ...

social_media_tips
»

Social Media tips voor meer volgers

Social Media Tips voor meer volgers Als u het meeste uit uw social ...

twitter-hard
»

Twitter lanceert interactieve gids voor MKB

Twitter lanceerde vorige week een interactieve gids om kleine ...

seo-land-2014
»

9 essentiële tips voor SEO in 2014

Met de vele veranderingen in de wereld van SEO in het afgelopen jaar ...